Lombaerts in zijn beginperiode bij Zenit in duel met Mbokani

Gent-voorzitter laat zich uit over twee ex-spelers: Zo zou ik er elf willen
Ivan De Witte laat zijn licht schijnen op Nicolas Lombaerts en Bernd Thijs

Gent-voorzitter laat zich uit over twee ex-spelers: "Zo zou ik er elf willen"

10-12-2014 17:22

Voorzitter van AA Gent, Ivan De Witte, heeft twee ex-spelers van zijn club die hem nog nauw aan zijn hart liggen, Nicolas Lombaerts en Bernd Thijs. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom.

Rode Duivel Lombaerts speelt al sinds 2007 voor het Russische Zenit uit Sint-Petersburg. Ondanks alles dure aankopen die de rijke Russen doorheen de jaren al deden, blijft de 31-voudige international zijn basisplek behouden. "Een verrijking voor de kleedkamer, zo bezadigd en met inzicht reagerend", steekt De Witte de loftrompet op. "In scheikunde noemt men dat: een positieve katalysator. Zo zou ik er elf willen. Ik ben wel verbaasd door de verdere stappen die hij na Gent nog zette."

Ook Bernd Thijs deed iets met De Witte. "Een van de meest bepalende spelers op het veld die we ooit hadden. Sollied zei: 'Dat zal onze beste transfer ooit zijn.' Las het spel, stuurde aan, was het verlengstuk van de trainer. Het verschil tussen een ploeg met en zonder Bernd was en is nog steeds groot. Als ik iets naar de groep wilde overbrengen, deed ik dat via Bernd."