Groep B: Ronaldo passeert Real Madrid-legende, maar spaart tiental Bulgaren
Real Madrid heeft geen enkel probleem met Ludogorets Razgrad

09-12-2014 22:34

Real Madrid heeft dinsdag de groepsfase van de Champions League afgesloten met een probleemloze thuiszege op Ludogorets Razgrad. De Bulgaarse kampioen werd met 4-0 geklopt in Madrid.

De titelverdediger in het miljoenenbal behaalde de volle score uit zes groepsduels. Mede dankzij - in totaal - vijf treffers van Cristiano Ronaldo sloot Real de poulefase met achttien punten af. Ronaldo was dinsdag één keer trefzeker, hij schoot raak vanaf de stip, en tilde daarmee zijn totaal in de Champions League naar 72 treffers. Eén meer dan Real-legende Raúl en twee minder dan FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi.

De wedstrijd viel al snel in een plooi toen Marcelinho, de veroorzaker van de strafschop, na twintig minuten het veld moest verlaten. Hij maakte hands en voorkwam zo een zekere treffer. De tien Bulgaren waren vervolgens geen partij voor Real, dat de score bescheiden hield. Voor rust was alleen Gareth Bale trefzeker. Hij bracht de Madrilenen op aangeven van Toni Kroos op 2-0. Pas tien minuten voor tijd viel er weer wat te juichen in Spanje toen Alvaro Arbeloa scoorde. Alvaro Medran, normaliter speler van het tweede team, bepaalde de eindstand op 4-0.