Ik heb geen Picasso, geen goudstaven, geen gas, geen benzine of andere zaken
UEFA-voorzitter legt beschuldigingen over omkoping naast zich neer

"Ik heb geen Picasso, geen goudstaven, geen gas, geen benzine of andere zaken"

09-12-2014 14:08
2

Michel Platini heeft beschuldigingen over zijn mogelijke betrokkenheid bij omkoping resoluut van de hand gewezen. "Ik ben schoner dan schoon'', zei de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA dinsdag tegen de Franse radio.

"Ik heb geen Picasso, geen goudstaven, geen gas, geen benzine of andere zaken." De krant Sunday Times schreef onlangs dat Platini een schilderij van kunstenaar Pablo Picasso had gekregen van een lid van het organisatiecomité van het WK in Rusland in 2018. Ook andere prominente leden van de UEFA en FIFA zouden geschenken hebben ontvangen in ruil voor hun stem bij de toewijzing van de wereldtitelstrijd in 2018 en 2022 (in Qatar).

"Er zijn helaas veel te veel geruchten en negatieve berichten.'' Platini zegt altijd naar eer en geweten gestemd te hebben. "Maar als er echt bewijs is voor corruptie, moet de stemming over.'' Eerder gaf de Fransman dinsdag al te kennen dat hij hoopt dat Sepp Blatter een stap terugdoet bij de FIFA. Volgens Platini is het tijd voor een frisse wind bij de wereldvoetbalbond.