Ballon d'Or 2014: Ongelooflijk dat mensen niet denken aan Messi als favoriet
Messi Suarez' favoriet: "Voor alles wat hij heeft gedaan en voor alles wat hij het voetbal gebracht heeft"

Ballon d'Or 2014: "Ongelooflijk dat mensen niet denken aan Messi als favoriet"

09-12-2014 13:40
4

Luis Suarez begrijpt er helemaal niets van, dat zijn teamgenoot Lionel Messi niet de uitgesproken favoriet is voor de Gouden Bal. De Argentijn van FC Barcelona neemt het in die verkiezing, waarvan we in januari de uitslag weten, op tegen Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Manuel Neuer (Bayern München).

In de aanloop naar de verkiezing voor de beste voetballer van het afgelopen jaar draaien teamgenoten altijd hetzelfde riedeltje af. 'Hun ploegmaat is de beste en het zou logisch zijn als hij de Gouden Bal wint', dat werk. Maandag pleitte James Rodriguez nog voor Ronaldo als winnaar. Suarez denkt daar uiteraard anders over en vindt dat Messi deze moet krijgen.

De Argentijn is sinds kort topscorer aller tijden van de Spaanse competitie, maar Ronaldo lijkt de grootste favoriet te zijn na winst van de Champions League en Copa del Rey en zijn enorme hoeveelheid treffers. Doelman Neuer werd wereldkampioen met Duitsland en won de Bundesliga. "Het is duidelijk dat alle spelers de Gouden Bal willen winnen. Iedereen die wat anders zegt, die liegt", begon Suarez tegenover Sport.

"Messi beste speler ter wereld"
"Ik heb altijd gezegd dat Messi de beste speler ter wereld is, voor alles wat hij heeft gedaan en voor alles wat hij het voetbal gebracht heeft", vervolgde de voormalig speler van FC Groningen, Ajax en Liverpool. "Leo heeft de WK-finale gehaald. Neuer is wereldkampioen, terwijl Cristiano al in de eerste ronde werd uitgeschakeld met Portugal."

"Cristiano heeft de Champions League gewonnen, maar eindigde als derde in La Liga, terwijl Neuer eruit vloog in de Champions League", ging Suarez verder met zijn vergelijking. "Na zoveel maanden met veel goals is het ongelooflijk dat mensen niet denken aan Messi als favoriet. Wat helder is, is dat er diverse campagnes voor de winnaars lopen."

Suarez begrijpt eigen omissie
Suarez vond zijn eigen naam niet terug bij de 23 genomineerden. De Uruguayaan denkt dat zijn schorsing voor het bijten van Giorgio Chiellini daarop van invloed is geweest. "Als het gaat om de periode van juli 2013 tot en met juni 2014, dan had ik daar bij moeten zijn. Maar als je het WK ingaat terwijl er nog gestemd moet worden, en het gedrag van iemand op het veld behoort tot de criteria, dan moet ik toegeven dat het in orde is", besefte de spits.