Gokverslaving zorgde voor diep dal bij voormalig stilist van PSV en Anderlecht

Gokverslaving zorgde voor diep dal bij voormalig stilist van PSV en Anderlecht

09-12-2014 13:06
6

Luc Nilis moest in januari 2001 als speler van Aston Villa noodgedwongen afscheid nemen van zijn carrière, omdat de revalidatie van een dubbele beenbreuk niet voorspoedig liep. De Belgische ex-aanvaller van PSV en Anderlecht viel daarna in een groot, zwart gat. "Ik was de richting kwijt."

De stijlvolle Nilis scoorde bij Anderlecht en PSV veel mooie doelpunten en probeerde het in de nadagen van zijn loopbaan nog eens in Engeland. Verder dan drie wedstrijden (één goal) kwam de aanvaller niet. In januari 2001 werd zijn contract bij Aston Villa verbroken en ging het licht uit bij Nilis. "Plots moet je dan je leven gaan opbouwen als een gewone man in het gezin", vertelt Nilis in het programma Karakters van Canvas

"Terwijl het de vijftien jaar voordien altijd maar om voetbal heeft gedraaid. Ik was de richting kwijt. En op zo'n moment ga je bepaalde dingen proberen, dingen die echt niet kunnen in het leven. Gokken, met de kaarten spelen voor geld, bijvoorbeeld. Als je dan op een bepaald moment over de limiet gaat, gaat er toch een lampje branden."

Nilis ging zelfs zo ver, dat hij serieus in de financiële problemen kwam en het ook op relationeel gebied verbruid had. "Mijn ex-vrouw had me gewaarschuwd: 'Luc, zo kan het niet meer verder', zei ze me. Die affaire heeft me mijn huwelijk gekost. Maar achteraf bekeken, denk ik dat die waarschuwingen me hebben geholpen", vertelt de Belg, die tegenwoordig spitsentrainer bij PSV is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie