Belgische topclubs bikkelen om Nigeriaanse aanvaller die in Israël actief is
Olarenwaju Kayode is grof wild op de transfermarkt

Belgische topclubs bikkelen om Nigeriaanse aanvaller die in Israël actief is

08-12-2014 19:10

De Nigeriaanse aanvaller Olarenwaju Kayode is gegeerd door tal van Belgische topclubs. Momenteel speelt de vinnige centrumspits nog bij de Israëlische middenmoter Maccabi Netanya, maar Club Brugge, Standard en AA Gent zijn alle drie in de dans gesprongen om hem binnen te rijven. Momenteel zou het echter de Schotse kampioen Celtic Glasgow zijn dat in pole-position ligt om hem te contracteren.

De 21-jarige Kayode kreeg het grootste deel van zijn opleiding bij de Ivoriaanse topclub ASEC Mimosas Abidjan. In 2012 probeerde hij het eerste keer in Europa, bij de bescheiden Zwitserse club FC Luzern, maar dat werd geen onverdeeld succes. Een jaar later trok hij naar Israël en bij Maccabi Netanya ontpopte de aalvlugge spits zich tot een goalgetter en publiekslieveling. In 34 wedstrijden zette Kayode 15 keer de netten bol.

Zijn rist doelpunten trokken de aandacht van heel wat clubs, waaronder dus drie grote namen uit de Belgische voetbalwereld. Al zullen onze landgenoten wel snel moeten zijn willen ze de Nigeriaanse belofte-international nog inlijven. Zijn manager, Dudu Dahan, onderhandelde immers al met Celtic Glasgow.