Vergeten Jupiler Pro League-speler nekt Origi in de laatste minuut
Lille verliest weer twee dure punten

Vergeten Jupiler Pro League-speler nekt Origi in de laatste minuut

07-12-2014 20:07

Het Lille van Rode Duivel Divock Origi is doodziek: na opnieuw een teleurstellende prestatie speelde het 1-1 gelijk tegen degradatiekandidaat Lens. De Noord-Fransen haalden welgeteld drie punten uit hun laatste vijf matchen en staat met een zestiende plaats wellicht lager dan ze voor het seizoen in gedachten hadden.

De match leek nochtans in de tas te zitten voor Origi en de zijnen. Idrissa Gueye kon vlak na de rust de 0-1 maken, en het zag er de hele tweede helft naar uit dat dat de winning goal ging worden. Maar Lille heeft dit seizoen werkelijk geen sikkepit meeval, dus gebeurde het onvermijdelijke: in de blessuretijd scoorde Lens nog tegen via Adamo Coulibaly.

Die laatste naam doet misschien nog wel een belletje rinkelen bij grote kenners van onze competitie. De nu 34-jarige Fransman kreeg onder andere zijn kans bij STVV en tweedeklasser Antwerp, maar echt doorbreken in België kon hij nooit. Daarna verliep zijn carrière echter heel anders: met een straffe 66 doelpunten in 110 matchen werd hij een grote ster bij Debreceni in de (weliswaar zwakke) Hongaarse competitie. Het leverde hem eindelijk het Ligue 1-avontuur op waarvan hij altijd heeft gedroomd, en daar laat hij zich duidelijk ook niet onbetuigd. Een mooie afloop dus voor de Fransman, maar Origi zal daar niet veel om geven.