Realistische De Smet weet dat het nog seizoen nog lang is voor KV Kortrijk
KV Kortrijk wint makkelijk van KV Mechelen

Realistische De Smet weet dat het nog seizoen nog lang is voor KV Kortrijk

07-12-2014 07:12

KV Kortrijk speelde KV Mechelen zonder al te veel moeite naar huis. De West-Vlamingen hebben de bekeruitschakeling snel weggespoeld en hijsen zich naast Anderlecht naar de tweede plek in het klassement. Matchwinnaar Stijn De Smet was tevreden, maar weet dat het seizoen nog lang is.

"We misten vier basisspelers en toch wonnen we ruim. Dat wil iets zeggen over de sterkte van de kern. Baptiste Ulens, Lukas Van Eenoo en ikzelf zaten vaak op de bank, maar we hebben onze waarde bewezen. Ik kom stilaan op mijn niveau van de voorbije seizoenen", vertelt hij aan Sporza.

"De ontgoocheling van de beker is nu toch een beetje doorgespoeld. Het was spijtig dat we toen onze kans niet benutten. Ik denk dat als de mensen vannacht na een avondje stappen pagina 505 van Teletekst zien, ze het niet gaan geloven. Ik eigenlijk ook niet."

"We hebben nu vertrouwen en kijken naar boven, maar we pakken gewoon de punten die we kunnen pakken en proberen voor Play-off I te gaan. Als we twee keer verliezen, kunnen we serieus wegzakken. We moeten realistisch blijven en beseffen dat we er elke keer voor zullen moeten werken."