Ajax-doelwit maakt indruk op training Liverpool: Eén en één is denk ik twee

Ajax-doelwit maakt indruk op training Liverpool: "Eén en één is denk ik twee"

04-12-2014 22:21
10

Martin Ødegaard heeft een goede dag achter de rug bij Liverpool. Het Noorse supertalent trainde donderdag mee met de hoofdmacht van trainer Brendan Rodgers en beviel uitstekend.

Ødegaard heeft in zijn tournee langs een aantal Europese clubs Liverpool aangedaan. Het is geen geheim dat The Reds zijn voorkeur genieten, tot blijdschap van Kolo Touré. "Ik heb hem vandaag voor de eerste keer aan het werk gezien. Hij is een zeer goede speler, zeker weten", vertelt de potentiële ploeggenoot aan TV2.

Of Ødegaard over twee weken, als hij zestien wordt, ook bij Liverpool gaat tekenen is de vraag. De Ivoriaanse verdediger lachte breed toen hij daarmee werd geconfronteerd. "Ik weet het niet. Ik zou het in ieder geval niet tegenhouden."

In Noorwegen is men ervan overtuigd dat Liverpool een goede keus zou zijn voor het vijftienjarige supertalent van Stromsgodset IF, die dit jaar al debuteerde in de nationale ploeg. "Het spel van Liverpool past bij Martin", vindt analist Øyvind Alsaker. "Ze hebben veel balbezit en spelen een 'passing-game'. Bovendien is Martin fan van de club. Eén en één is denk ik twee."

Eerder ging Ødegaard al langs bij Real Madrid en Ajax wordt ook spoedig vereerd met een bezoekje. Daarnaast FC Barcelona is geïnteresseerd.