Anderlecht heeft centrale verdediger van Lens in het vizier
Jean-Philippe Gbamin zou wel eens de langverwachte nieuwe verdediger van de landskampioen kunnen worden

Anderlecht heeft centrale verdediger van Lens in het vizier

01-12-2014 14:34

Anderlecht is in zijn zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger op de naam van Jean-Philippe Gbamin gebotst. De 19-jarige Fransman komt momenteel uit in de Franse Ligue 1 voor Racing Club de Lens. Het contract van de belofte-international loopt volgend seizoen af en dus moeten de Noord-Fransen meewerken aan een transfer willen ze nog wat vangen voor hun speler. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Gbamin werd geboren in Ivoorkust, maar voetbalt wel al heel zijn carrière in Frankrijk. De verdediger werd gevormd bij Lens en werd vorig seizoen kampioen met de club in de Ligue 2. Dit seizoen moet hij met de Noord-Fransen vechten tegen de degradatie.

De verdediger is een snelle, wendbare verdediger die ook goed is in het uitvoetballen. Het type waar paars-wit naar op zoek is dus. Ook de naam van ex-speler Marcin Wasilewski werd lang aan Anderlecht gelinkt, maar dat dossier lijkt te zijn vastgelopen.

Eerder raakte ook al bekend dat de Brusselaars interesse hebben in de Tunesische international Ferjani Sassi. De 22-jarige middenvelder speelt momenteel nog in eigen land voor CS Sfaxien.