Kwartier vol doelpunten en blunders brengen Charleroi in de top zes
Charleroi wint na spektakelvol kwartier

29-11-2014 19:55

Charleroi is erin geslaagd om zich bij de eerste zes te spelen. De Carolo's konden buitenhuis van Westerlo winnen met 2-3 en haalden nu al een knappe 13 op 18.

Na acht minuten kon KVC Westerlo al voor de eerste keer vieren. Nils Schouterden legde aan voor de hoekschop en draaide de bal spectaculair binnen. Doelman Nicolas Penneteau wist niet wat hem overkwam.

Niet veel later kon Charleroi terugkeren. Birger Maertens kreeg de bal niet uit de verdediging en Cedric Fauré profiteerde van de voorzet van Dieumerci Ndongala. Diezelfde Maertens moest even later de wedstrijd vroegtijdig staken met een blessure.

Doelpunt na doelpunt

Na een leuk wedstrijdbegin kabbelde de wedstrijd rustig voort en was het wachten tot de 60ste minuut voor er nog een doelpunt uit de lucht viel. Daniel Tainmont bracht de bal voor doel en Gilles Ruyssen zette de bal, onder druk van Faure, in eigen doel.

Westerlo prikte meteen terug. Ruyssen zette zijn foutje bij het eerdere doelpunt recht en benutte een blunder van Penneteau. De doelman liet de bal bij een vrije trap van Schouterden uit zijn handen glippen en Ruyssen was er als de kippen bij.

Het doelpuntenkwartiertje leek nog niet op zijn einde. Stergos Marino haalde van buiten de zestien vernietigend uit en met een prachtige streep poeierde hij de 2-3 in het doel van Van Langendonck. Charleroi hield de Kemphanen uiteindelijk op de 2-3 en konden na de mooie prestatie tegen Anderlecht opnieuw vieren.

Door de winst springt Charleroi over Genk en Standard naar de zesde plek in het klassement. Westerlo blijft steken op de tiende plek.