Groep A - F: Bruno pakt Schotse scalp en duel PSV valt in het water

Het is donderdag een bewogen voetbalavond geworden. In de Europa League werd het duel tussen Tottenham en Partizan Belgrado omwille van drie veldbestormers even gestaakt. Werd Estoril - PSV vanwege noodweer definitief gestaakt en ging Massimo Bruno (Salzburg) winnen bij Celtic.

Villarreal - Mönchengladbach 2-2

Groep B
HJK Helsinki - Kopenhagen 2-1
Torino - Club Brugge 0-0

Torino en Club Brugge kwamen niet verder dan een brilscore. Dat kwam vooral door Mathew Ryan. De doelman hield Club Brugge 90 minuten op de been en bezorgde zijn ploeg een punt. Door het gelijkspel blijft Club Brugge leider, maar is het nog niet zeker van de kwalificatie. Thuis tegen Helsinki - dat Kopenhaag versloeg - heeft het op 11 december voldoende aan punt om zeker te zijn van een Europese overwintering. Zelfs met een nederlaag kan Club Brugge eventueel nog doorstoten. Dan mag Torino wel niet winnen. Meer over Torino - Club Brugge: Mathew Ryan speelt de wedstrijd van zijn leven en houdt Torino op 0-0.

Groep C
Asteras Tripolis - Besiktas 2-2
Tottenham - Partizan Belgrado 1-0

Tottenham - Partizan kende een opmerkelijke eerste helft. Daarin werd niet gescoord, maar vonden drie fans het op verschillende momenten nodig om het veld te bestormen. De scheidsrechter staakte daarom even de partij. Meer info: Tottenham - Partizan stilgelegd voor drie opmerkelijke redenen. Uiteindelijk kon de partij hervat worden. In het begin van de tweede helft scoorde Benjamin Stambouli voor de thuisploeg het enige doelpunt van de avond.

Groep D
Astra Giurgiu - Dinamo Zagreb 1-0
Celtic Glasgov - Salzburg 1-3

Bruno stond tegen Celtic aan de aftrap. Hij hielp de bezoekers mee aan een 1-3-zege. Uiteindelijk speelde hij 71 minuten mee. Bij de thuisploeg ontbrak de geblesseerde Jason Denayer.

Groep E
Estoril Praia - PSV - gestaakt
Dinamo Moskou - Panathinaikos 2-1

Een wolkbreuk boven het veld van Estoril maakte in de tweede helft een einde aan het duel tegen PSV. Op het moment van affluiten stond het 3-2 voor de thuisploeg. Lees meer over dit voorval in het artikel: 'Definitieve streep door restant wedstrijd Estoril - PSV door noodweer'.