Kramaric (rechts), scoorde een hattrick tegen Feyenoord

Kroatische doelpuntenmachine moet donderdag lam gelegd worden door Standard
Andrej Kramaric scoort aan de lopende band voor Rijeka

Kroatische doelpuntenmachine moet donderdag lam gelegd worden door Standard

27-11-2014 16:22

Wil Standard doorstoten naar de volgende ronde in de Europa League, dan zal het donderdagavond moeten gaan winnen in het Kroatische Rijeka. Daar zullen ze wel op een fenomeen botsen, genaamd Andrej Kramaric. De 23-jarige Kroatische spits zit in de vorm van zijn leven, hij scoort het ene doelpunt na het andere.

Standard moet koste wat het kost winnen van Rijeka, dat momenteel tweede staat in de Kroatische competitie en laatste in de Europa League-poule. Daar zal het vooral haar Luikse verdediging voor nodig hebben.

Bij Rijeka loopt er een echte doelpuntenmachine rond tegenwoordig. Kramaric speelde van 2009 tot 2013 bij Dinamo Zagreb, maar was toen nog een slapende reus. Pas na zijn vertrek naar Rijeka vorig jaar werd hij wakker. Vorig seizoen lukte hij 16 doelpunten, dit seizoen zit hij na amper 15 speeldagen al aan een duizelingwekkend aantal van 21 goals. In de Europa League lukte hij ook al vier doelpunten in evenveel wedstrijden, waaronder een hattrick tegen Feyenoord eind oktober.

Jelle Van Damme en co weten dus wat hen te doen staat in Kroatië, want alle ogen zullen op de kersverse Kroatische international gericht zijn, die in de laatste twee kwalificatieduels meteen twee doelpunten maakte.