VTM-analist adviseert Japanse doelman van Standard om in januari te vertrekken
Wim De Coninck ziet in Yohann Thuram-Ulien de nieuwe nummer één van de Rouches

VTM-analist adviseert Japanse doelman van Standard om in januari te vertrekken

25-11-2014 13:10

Sinds Ivan Vukomanovic het roer overnam bij Standard is er voor Eiji Kawashima geen plaats onder de Luikse lat meer weggelegd. De Japanse international wordt gebarricadeerd door de jonge Fransman Yohann Thuram-Ulien. Die doet het momenteel voortreffelijk, al ging hij afgelopen zondag wel twee keer in de fout in de met 3-2-verloren wedstrij op KV Oostende. Desondanks die foutjes ziet analist Wim De Coninck in de Fransman de nieuwe nummer één van de Rouches.

"Thuram maakte kleine foutjes en er zijn wat vraagtekens rond zijn figuur. Hij moet nog bevestigen, maar hij startte alleszins al sterker dan Kawashima. Zijn volgende wedstrijden worden belangrijk", vertelt De Coninck in Het Belang van Limburg.

"Van Kawashima verwacht ik niet dat hij zijn plek in het doel nog terug zal innemen, al is in het voetbal alles mogelijk. Als Thuram in de fout gaat, krijgt hij misschien terug zijn kans. Maar ik denk dat hij beter andere oorden opzoekt. Als je door je eigen fans wordt uitgefloten, is het moeilijk om terug te knokken. Bovendien loopt zijn contract af. Ik verwacht dat hij in januari naar een andere club verhuist", besluit het voormalig sluitstuk van onder meer Waregem en Anderlecht.