Voormalig profvoetballer van Eendracht Aalst riskeert gevangenisstraf
Stavrous Glouftsis stal voor meer dan 2.700 aan schoenen en kledij omdat Aalst hem naar eigen zeggen niet meer betaalde

Voormalig profvoetballer van Eendracht Aalst riskeert gevangenisstraf

25-11-2014 12:31

Stavros Glouftsis, een 33-jarige ex-profvoetballer, riskeert één jaar cel omdat hij voor 2.700 euro aan schoenen en kledij stal. Glouftsis begon naar eigen zeggen met stelen omdat zijn toenmalige club Eendracht Aalst hem niet meer kon betalen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Belg met Griekse roots begon in januari van dit jaar met het ontvreemden van schoenen ter waarde van 940 euro in Ingelmunster. In Olen en Kampenhout ging Glouftsis - die de diefstallen pleegde samen met zijn vriendin - ervandoor met 1.760 euro aan kledij.

"De club zat in geldproblemen en kon hun duurste schutter niet meer betalen", vertelt de advocaat van de voormalige aanvaller van onder meer Antwerp, La Louvière en Eendracht Aalst. "Hij kon zelfs geen voetbalschonen meer kopen. Toen de diefstallen aan het licht kwamen, werd hij op staande voet ontslagen. Hij moest zelfs zijn huis verkopen en woont nu terug bij zijn ouders."

Aalst doet het verhaal van zijn ex-spits af als onzin. "Onze spelers zijn vorig seizoen correct uitbetaald. Als we dat niet doen, verliezen we onze licentie", vertelt manager Yannick Van Aken. "Glouftsis kreeg één van de betere maandlonen bij ons én hij had een bedrijfswagen en tankkaart."