De Tien: tackle-goeroes op de Europese velden

De Tien: tackle-goeroes op de Europese velden

Gepubliceerd: dinsdag 25 november 2014 om 10:10di 25-11-2014 om 10:10

Een tackle is voor veel verdedigers vaak het laatste redmiddel in penibele situaties. Vandaag een overzicht van de tien verdedigers die het vaakst gebruik maken van deze specifieke handeling.

10. Nemanja Matic (Chelsea FC)
Met 3,5 tackles per wedstrijd gebruikt Nemanja Matic dit wapen het vaakst van alle spelers in de Premier League. De Serviër kwam aan het begin van dit kalenderjaar over van het Portugese Benfica.

9. Javier Mascherano (FC Barcelona)
Opvallend genoeg is FC Barcelona met twee spelers hofleverancier van deze lijst. De Catalanen staan bekend om hun verzorgde positiespel, maar blijken ook regelmatig beroep te moeten doen op de verdedigende kwaliteiten van onder anderen Mascherano. De Argentijn onderneemt per wedstrijd 3,5 keer een poging om zijn tegenstander de bal te ontfutselen.

8. Jordan Amavi (OGC Nice)
Als aanvaller moet je van goeden huize komen om Jordan Amavi definitief van je af te schudden. Met zijn uitschuifbare benen brengt de twintigjarige linksback regelmatig redding vanuit een ogenschijnlijk verslagen positie. De jonge Fransman doet gemiddeld 3,8 keer per wedstrijd beroep op zijn slidingkwaliteiten.

7. Artudo Vidal (Juventus)
Met één van de beste spelers van de Serie A in de gelederen is Juventus ook dit jaar weer titelfavoriet. De Chileen wisselt zijn verdedigende kwaliteiten af met offensief instinct, wat hem een onmisbare schakel maakt bij De Oude Dame. Vidal heeft wekelijks voldoende aan 3,9 tackles om zijn verdedigende taken naar behoren uit te voeren.

6. Luso Delgado (Cordoba FC)
Luso Delgado houdt zijn tegenstanders wekelijks zo veel mogelijk uit scoringspositie. Ondanks zijn vier tackles per wedstrijd incasseert de verdediger van de promovendus regelmatig een doelpunt. Met zijn huidige club Cordoba bezet de Spanjaard momenteel de laatste plek in La Liga.

5. Olivier Veigneau (FC Nantes)
Van zijn lengte hoeft de verdediger van FC Nantes het niet te hebben. Met zijn 1,74 meter behoort de Fransman tot één van de kleinere verdedigers uit de Ligue 1. Over de grond is de 29-jarige linkspoot echter amper te passeren. De voormalig speler van ondermeer AS Monaco maakt ruim vier keer per wedstrijd gebruik van zijn wapen.

4. Dani Alves (FC Barcelona)
De opkomende back van FC Barcelona is vooral bekend om zijn aanvallende kwaliteiten. Daarnaast snellen ook zijn offensieve tegenstanders de Braziliaanse back niet zomaar voorbij. De 31-jarige verdediger, wiens contract komende zomer afloopt, heeft gemiddeld 4,4 tackles per wedstrijd nodig.

3. Luca Rigoni (US Palermo)
Een andere Italiaan in deze lijst is Luca Rigoni. De ervaren middenvelder verruilde Chievo afgelopen zomer voor zijn huidige club US Palermo, waar hij wekelijks zijn defensieve taken uitvoert. Per wedstrijd gebruikt hij hiervoor gemiddeld 4,7 slidings.

2. Abdul Rahman Baba (FC Augsburg)
Slechts twee teams in de Bundesliga incasseerden dit seizoen tot dusver minder doelpunten dan FC Augsburg. Met Abdul Rahman Baba als directe tegenstander kun je als aanvaller rekenen op een zware wedstrijd. De Ghanees international maakt gemiddeld 4,8 tackles per wedstrijd.

1. Allan Marques Loureiro (Udinese)
Deze Braziliaan behoort tot de beste verdedigende middenvelders van de Serie A. Met gemiddeld 5,4 tackles per wedstrijd maakt hij het vaakst gebruik van een tackle om zijn tegenstander de bal te ontfutselen. Met zijn 23 jaar kan de Braziliaanse nationale ploeg nog veel plezier beleven aan deze Zuid-Amerikaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws