Weggedeemsterde ex-international: Voetbalplezier verloren in Spanje
Marvin Ogunjimi timmert in Noorwegen aan zijn terugkeer

Weggedeemsterde ex-international: "Voetbalplezier verloren in Spanje"

21-11-2014 09:32

Marvin Ogunjimi speelt weer voetbal. Na een absolute horrorperiode bij Mallorca vindt hij bij het Noorse Stromsgodset, helemaal in het andere uiterste van Europa, zijn spelvreugde terug. In Het Laatste Nieuws vertelt hij uitgebreid over zijn beproeving.

Na zijn doorbraakperiode bij Racing Genk was er heel wat momentum rond de persoon van Ogunjimi. En wie hoog klimt, kan diep vallen. "Ik denk dat de mensen heel veel van me verwachtten door die goede jaren bij Genk en de prestaties bij de Rode Duivels, en dat kon ik begrijpen. Maar dat wou niet zeggen dat ik geen respect meer verdiende, toen het minder ging."

Liever bij Genk gebleven

"In Spanje heb ik mijn voetbalplezier verloren. Het leven was te mooi. Ik werd wakker, de zon scheen en ik wist dat ik trainde om niet te spelen. Dus liet ik mijn hoofd te snel hangen. Ik ging niet om tien uur slapen maar om één of twee uur. Iedere dag at ik op restaurant en ging ik naar het strand. Als ik weer kon kiezen, had ik liever voor Genk blijven spelen tegen een veel lager loon."

Ogunjimi legt de schuld vooral bij zichzelf. "Ik ben kwaad geweest op mezelf, omdat ik te naïef ben geweest. Ik heb veel managerspraatjes geloofd. Ik wou toen absoluut weg bij Genk. De trein passeerde en ik ben er snel op gesprongen, terwijl ik dus echt niets wist van Mallorca. Op dat moment zat ik bij de nationale ploeg waar iedereen naar het buitenland begon te vertrekken en ik was ongeduldig om dat ook te doen."

Zesvoudig salaris

Hij steekt niet onder stoelen of banken dat de combinatie Spanje en geld de doorslag heeft gegeven. Allebei keerden ze echter als een boemerang in zijn gezicht terug. "Dan was er nog het geld. Ik kon er zes keer meer verdienen dan bij Genk. De Spaanse competitie vond ik bovendien een topcompetitie. Ik dacht dat ik er klaar voor was, helaas had ik snel door dat het niet zou werken. Ze speelden alleen met lange ballen, het Engelse krachtvoetbal. Dat was ik niet gewoon."