Belgische verdediger opnieuw op de wip, Louis op vinkentouw
Jan Vertonghen opnieuw op weg richting de uitgang bij Tottenham

Belgische verdediger opnieuw op de wip, Louis op vinkentouw

21-11-2014 07:11

Jan Vertonghen is opnieuw in beeld om de wankele defensie van Manchester United te versterken. Zijn situatie bij Tottenham Hotspur is daar niet vreemd aan.

Vertonghen was een van de eerste transfers van trainer André Villas-Boas. Onder zijn opvolgers Tim Sherwood, die Vertonghen een gebrek aan mentaliteit verweet, en Mauricio Pochettino vergaat het de Belg heel wat minder goed. De Argentijn Pochettino heeft een boontje voor landgenoten en spelers van zijn ex-ploeg Southampton. De Argentijn Fazio kreeg al de voorkeur op Vertonghen, en in de winter wil de coach nog heel wat vers bloed bij de club brengen. Merkwaardig genoeg was de laatste echt goede periode van Tottenham die waarin Vertonghen onbetwiste titularis was.

Om die nieuwe transfers te financieren, zullen er ook spelers moeten vertrekken. Vertonghen moet daarbij zo'n 22 miljoen euro opbrengen. Volgens Het Laatste Nieuws meldden verschillende Engelse topploegen zich al. De Daily Mirror weet dan weer dat Manchester United het meest concreet is. Louis van Gaal zou informatie ingewonnen hebben over Vertonghen bij zijn protégé en Vertonghens ex-trainer Frank de Boer. Hij zou een dure optie zijn om zijn verdediging te versterken, maar van Gaal wil een speler die meteen inzetbaar is en de competitie kent.