Verdedigers gaan duidelijk langer mee dan aanvallers

Verdedigers gaan duidelijk langer mee dan aanvallers

Gepubliceerd: woensdag 19 november 2014 om 15:42wo 19-11-2014 om 15:42

Er altijd staan voor je ploeg is niet evident, maar toch zijn er elk seizoen een paar diehards die elke minuut meedoen. Het Nieuwsblad heeft achterhaald wie die spelers zijn: of deze dertien het gaan volhouden tot het einde weten we niet, maar voorlopig zitten ze allemaal aan de perfecte score van 1.350 minuten.

Echt een gebalanceerd elftal kun je niet puren uit deze kern van dertien, maar toch blijft hun prestatie knap. Het cliché wil dat doelmannen de meeste minuten maken, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen in deze heenronde. Maar vier doelmannen uit onze eerste klasse hebben in elke minuut meegespeeld: het gaat om Colin Coosemans (Waasland-Beveren), Matz Sels (AA Gent), Mathew Ryan (Club Brugge) en Darren Keet (KV Kortrijk)

Het zijn vooral de verdedigers die maar blijven meegaan. Met negen staan ze op het lijstje: het gaat om Birger Maertens (Westerlo), Thomas Foket (AA Gent), Federico Martos (Sporting Charleroi), Olivier Deschacht (Anderlecht), Thomas Meunier (Club Brugge), Denis Odoi (Lokeren), Pieter-Jan Monteyne (Moeskroen-Péruwelz), Kara Mbodji (Racing Genk) en Frédéric Brillant (KV Oostende).

Het hadden er zelfs tien kunnen zijn als Charleroi-speler Sébastien Dewaest niet vijf minuten had laten liggen. Middenvelders en aanvallers blijken net ietsje minder robuust, al scheelt het bij Lokeren-spelmaker Hans Vanaken bitter weinig: helaas speelde hij de laatste twee minuten tegen Moeskroen-Péruwelz niet, waardoor hij niet in aanmerking voor dit selecte gezelschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws