Kawashima klopt Ryan in generale repetitie voor 'Asian Cup'
Japan en Australië hopen allebei op de Aziatische titel begin volgend jaar

18-11-2014 16:55

Deze middag heeft Japan zijn uitstekende vorm bewezen. De Aziaten zetten na de 6-0 afstraffing tegen Honduras ook Australië opzij. De 2-1 gaf een vertekend beeld van de wedstrijd.

Japan tegen Australië, dat is voor Belgische voetbalfans vooral Mathew Ryan tegen Eiji Kawashima. Vooral Ryan kreeg meermaals de kans om zich te onderscheiden tegen een Japan dat toonde hoe een elftal wel met twee patrons kan functioneren. Keisuke Honda (AC Milan) en Shinji Kagawa (Borussia Dortmund) waren een constante gesel voor de statische Socceroos.

Australië haalde wel nog de rust, maar Ryan was kort na het uur twee keer kansloos. Eerste kopte invaller Yasuyuki Konno (FC Tokyo) een hoekschop aan de tweede paal volledig ongedekt binnen. Een goeie vijf minuten later devieerde Shinji Okazaki (FSV Mainz 05) met een fenomenale hakbal de bal voorbij de Brugge-doelman. Ook Kawashima moest zich in blessuretijd nog omdraaien, toen de onvermijdelijke Tim Cahill, tegenwoordig actief bij de New York Red Bulls, de aansluitingstreffer binnenknikte.

Beide ploegen starten in januari met de nodige ambitie aan het Aziatisch kampioenschap, dat in Australië plaatsvindt.