Thiago Silva verpest sfeer bij sterk Brazilië: Droevig, het heeft me geraakt
"Niemand heeft met mij gepraat"

Thiago Silva verpest sfeer bij sterk Brazilië: "Droevig, het heeft me geraakt"

16-11-2014 19:14

Thiago Silva is op z'n zachtst gezegd niet blij met de beslissing van Carlos Dunga om hem de aanvoerdersband af te nemen. Vooral de manier waarop stuit de Braziliaan tegen de borst.

Dunga, sinds het totaal mislukte WK in eigen land weer bondscoach van Brazilië, nam Silva zonder uitleg de aanvoerdersband af. De verdediger zat deze maand pas weer bij de selectie en in de tussentijd werd Neymar gebombardeerd tot de nieuwe kapitein. Silva was afgelopen zomer nog wél de aanvoerder, maar hij kreeg veel kritiek te verduren omdat hij zijn emoties te veel de vrije loop zou hebben gelaten.

"Niemand heeft met mij gepraat voordat Neymar aanvoerder werd gemaakt. Heeft dat me geraakt? Eerlijk gezegd wel, ja. Ik had liever gezien dat iemand van de trainersstaf of Neymar zelf met me had gesproken, voordat ze me mijn aanvoerdersband zouden afpakken", vertelde Thiago Silva zondag tijdens een persconferentie, opgetekend door Voetbal International.

"Ik had het gevoel dat ik mijn plaats in de groep verloor, dat Dunga me iets afnam. Ik ga jullie niet vertellen dat ik blij ben met wat is er gebeurd, want dat ben ik niet. Het is een droevig moment, maar het hoort bij het voetbal. Ik zal mijn werk blijven doen."