Voormalig Belgisch bondscoach komt na debacle bij Club terug aan de oppervlakte
Georges Leekens kan zich vrijdag met Tunesië plaatsen voor de Afrika Cup

Voormalig Belgisch bondscoach komt na debacle bij Club terug aan de oppervlakte

14-11-2014 11:26

Als Georges Leekens vrijdag wint in Botswana dan kwalificeert hij zich met Tunesië voor de Afrika Cup. Dat mag een prestatie genoemd worden, aangezien de Noord-Afrikanen in hun poule dan ook nog Afrikaanse toplanden als Egypte en Senegal achter zich houden. Leekens is meer dan gewoon bondscoach bij de Maghrebijnen, hij is er General Manager. Op die manier kan hij de Tunesische voetbalstructuur helemaal opnieuw uittekenen.

"Het klopt dat ik er mee in geslaagd ben het geloof in de nationale ploeg weer aan te wakkeren. Ondanks de moeilijke omstandigheden. Onze reis naar Botswana duurde bijvoorbeeld elf uur. En we spelen hier bij temperaturen van meer dan dertig graden. Nu ja, de resultaten zijn er. Van de zes interlands die ik tot dusver leidde, verloren we er slechts eentje, uit bij België", lacht Leekens in Het Nieuwsblad.

Mac The Knife volgt ook het Belgisch voetbal nog steeds van nabij. "Via het internet, Stievie en de lokale sportzenders kan ik het allemaal volgen. Zo zag ik Arsenal-Anderlecht live en komen ook de Rode Duivels tot bij mij. Ik vind dat ze in deze campagne nog maar eens bewezen hebben wat voor een fantastische groep zij zijn."

"Met Adnan Januzaj en Radja Nainggolan kwamen er ook echte meerwaardespelers bij. Volgens mij zullen ze niet veel punten meer laten liggen in hun kwalificatiecampagne", besluit de ex-trainer van onder meer Moeskroen, Club Brugge en Roda JC.