Ik zie niet in waarom we België niet zouden kloppen in eigen huis
Welshe doelman Wayne Hennessey vol vertrouwen voor clash met de Rode Duivels

"Ik zie niet in waarom we België niet zouden kloppen in eigen huis"

14-11-2014 11:08

Wales is zondag de tegenstander van de Rode Duivels in de EK-kwalificatiecampagne. Met een zeven op negen zijn de eilandbewoners uitstekend aan hun campagne begonnen. De Welshmen lopen dan ook over van vertrouwen. Doelman Wayne Hennessey gelooft in de kansen van zijn team komende zondag in Brussel.

"Ik ken een paar van de Belgische spitsen, dat wordt interessant. Wij staan eerste, dat zorgt voor druk, maar ik zie niet in waarom we België in eigen huis niet zouden kloppen", vertelt de doelman van Crystal Palace in Het Nieuwsblad.

Wales rekent zondag uiteraard op zijn sterspeler Gareth Bale, dat weet ook Hennessey. "Baleo is een ongelooflijk talent en we weten allemaal dat hij op gelijk welk moment en vanuit elke positie goals kan maken. Thibaut Courtois zal ook wel zijn huiswerk over hem hebben gemaakt, maar sedert de laatste Champions League staat het tussen Bale en Courtois wel 1-0."

"Nogmaals, als we hetzelfde niveau van onze eerste kwalificatiewedstrijden kunnen aanhouden, dan kunnen we België echt verslaan", besluit de 44-voudig international.