Voormalige topverdediger van Anderlecht hervindt zijn voetbalgeluk in Hongarije
Roland Juhasz speelt de pannen van het dak bij de Hongaarse topclub FC Videoton

Voormalige topverdediger van Anderlecht hervindt zijn voetbalgeluk in Hongarije

13-11-2014 18:53

Acht jaar lang was hij de rots in de branding in de defensie van Anderlecht. Tot John van den Brom in 2013 besloot dat de Hongaarse international geen toekomst meer had in het Astridpark. Nieuws dat bij Roland Juhasz insloeg als een bom, maar inmiddels is de boomlange centrale verdediger weer gelukkig als voetballer. Hij speelt nu in zijn thuisland bij topclub FC Videoton.

"Met Videoton wonnen we onze eerst tien wedstrijden van dit seizoen. Niet vanzelfsprekend want elke ploeg trekt een dubbele muur op tegen ons. Videoton is de club met het grootste budget in Hongarije, maar dat is geen garantie op succes. Vorig seizoen eindigde het slechts als vierde. Dat had te maken met de mindere sfeer in de kleedkamer, er waren te veel buitenlanders zonder meerwaarde. Onze nieuwe coach, de Spanjaard Joan Carrillo, is een uitstekende peoplemanager. Hij weet ons elk weekend op scherp te krijgen", vertelt Juhasz aan Sport/Voetbalmagazine.

Kampioen worden met Videoton is één, maar de 80-voudig international wil met zijn land ook het EK in Frankrijk halen in 2016. "We komen met Hongarije uit een mindere periode. Onze eerste kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland ging veroren, maar sinds Pal Dardai overnam als bondscoach waait er een frisse wind door de selectie. We zitten in een bizarre groep, waarin iedereen mekaar waard is. Het EK halen is dan ook een uitgesproken ambitie", besluit de verdediger.