Volop lof voor Rooney: 'Een van de grootste Engelse spelers aller tijden'
Rooney staat aan de vooravond van zijn honderdste interland voor The Three Lions

Volop lof voor Rooney: 'Een van de grootste Engelse spelers aller tijden'

13-11-2014 18:08

Wayne Rooney zal de geschiedenis ingaan als een van de beste spelers van Engeland. Dat is althans de mening van Leighton Baines. Als Rooney zaterdag tegen Slovenië in actie komt, zal het zijn honderdste interland worden.

Rooney wordt de negende speler van The Three Lions die de magische grens van honderd caps bereikt. Met zijn 29 jaar is het niet ondenkbaar dat de spits van Manchester United recordhouder Peter Shilton (125 interlands) gaat achterhalen. De aanvoerder van het nationale elftal is ook nog maar zes doelpunten verwijderd van het record van Sir Bobby Charlton: 49.

"Als hij fit kan blijven en zo blijft spelen, gaat hij nog meer records verbreken", zegt Everton-back Leighton Baines tegen Engelse media. "Iedereen zal erkennen dat hij een van de grootste spelers van Engeland aller tijden is, zodra hij alle records heeft verbroken en met voetbalpensioen is", vervolgt Baines.

Rooney ging al op jonge leeftijd van Everton naar Manchester United en in de persoon van Ross Barkley heeft de club uit Liverpool wederom een groot en jong (20) talent in huis. "Hij heeft een grote invloed op Everton", weet ploeggenoot Baines. "Ross moet zich nog ontwikkelen, maar wil heel graag en kijkt naar hoe anderen spelen. Dan kom je al een heel eind. De oudere spelers voorzien Ross natuurlijk van advies als hij daar om vraagt. Hij maakt deel uit van een mooie groep Engelse talenten", besluit de linksback.