Boomlange ex-keeper van Racing Genk verkozen tot beste keeper in India
Kristof Van Hout heeft het naar zijn zin in de Indian Super League

Boomlange ex-keeper van Racing Genk verkozen tot beste keeper in India

13-11-2014 11:31

In België vond Kristof Van Hout nergens nog onderdak, maar inmiddels is de opgeschoten Limburger (2.08 meter) verkozen tot de beste doelman in de Indian Super League. De voormalige doelman van onder meer Standard en Racing Genk heeft het enorm naar zijn zin in Azië en ziet een verlengd verblijf zeker zitten.

Van Hout staat met zijn team Delhi Dynamos - waar met Harm van Veldhoven (trainer) en Wim Raymaekers (verdediger) nog twee Belgen aan de slag zijn - dan wel op de voorlaatste plaats in de competitie, toch gaat het de goalie voor de wind in India.

"Het gaat uitstekend hier. We zijn intussen aangepast aan de warmte en de vochtigheid en technisch en fysiek is het niveau hier behoorlijk. Alleen tactisch is er nog wat werk, we geven nogal wat ruimte weg. Maar het hele project slaat aan: we spelen thuis voor 35.000 man, in Kolkata zelfs voor 70.000 en in Kerala stonden 45.000 supporters 90 minuten lang te dansen op de tribunes", doet Van Hout zijn verhaal in Het Nieuwsblad.

"Het is een rollercoaster van avonturen in een land met koeien op de snelweg, ellenlange files, ongelooflijk veel chaos. Maar het komt altijd weer goed. En ik geniet. In januari ben ik weer een vrije speler, dan zien ik wel weer wat er op me afkomt."