Gustafson moet de opvolger worden van Praet bij paars-wit

Gustafson moet de opvolger worden van Praet bij paars-wit

Gepubliceerd: donderdag 13 november 2014 om 07:31do 13-11-2014 om 07:31

Dennis Praet is bij Anderlecht al een tijdje de man in vorm. De nummer 10 maakte woensdag ook zijn debuut bij de Rode Duivels. Dit alles is de Europese topploegen niet ontgaan. Een vertrek uit Brussel lijkt onafwendbaar. Anderlecht speurt daarom naar een opvolger. Die vindt het mogelijk in Zweden.

Volgens Het Nieuwsblad denkt Anderlecht aan Simon Gustafson. De 19-jarige Zweedse middenvelder komt in eigen land uit voor eersteklasser BK Häcken. Volgens velen is hij een echt talent. "En dat is niet gelogen", aldus ex-Anderlecht-boegbeeld Pär Zetterberg.

"Gustafson is met zijn 19 een erg jonge speler die een mooie toekomst voor zich heeft. Hij is goed met de bal aan de voet, heeft een mooie pass in de benen en kan ook een goal maken, getuige de tien doelpunten die hij vorig seizoen bij Häcken scoorde. Hij kan overal op het middenveld uit de voeten, als het maar met een aanvallende rol is", besluit Zetterberg.

Gustafson is deze winter transfervrij. Een overgang naar Brussel kan dus al redelijk snel gebeuren. Ook als Praet nog bij Anderlecht zit. Nog niet heel lang geleden was de speler ook in beeld bij Club Brugge. Blauw-zwart werd evenveel nooit echt concreet voor de jonge middenvelder.

Praet lijkt na dit seizoen weg te mogen bij Anderlecht. Paars-heeft zou een prijskaartje van tien miljoen euro op hem hebben gekleefd.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws