Nederlandse topscorer Premier League gaat weer aan de slag in Engeland
Hasselbaink aan de slag als trainer

Nederlandse topscorer Premier League gaat weer aan de slag in Engeland

13-11-2014 07:31

Jimmy Floid Hasselbaink heeft een nieuwe baan gevonden. De Nederlander gaat aan de slag als hoofdtrainer van Burton Albion, de nummer vijf in de Engelse League Two. 

Hasselbaink is de opvolger van Gary Rowett, die eind oktober vertrok om aan de slag te gaan bij Birmingham City. De ex-international van Oranje gaat per direct in Engeland aan de slag. Maandag mag hij ook al flink aan de bak in een uitwedstrijd bij koploper Wycombe Wanderers. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt overigens maar drie punten.

De 42-jarige Hasselbaink, voor het laatst actief bij het Belgische FC Antwerp, keert zodoende terug naar het land waar hij zijn hoogtijdagen vieren. Zowel in dienst van Leeds United als bij Chelsea groeide de voormalig spits uit tot topscorer van de Premier League. In 205 wedstrijden voor die twee clubs maakte Hasselbaink 103 goals. Het leverde hem onder meer een transfer naar Atlético Madrid op. De Spanjaarden betaalden in 1998 veertig miljoen gulden voor de voetballer, die daarmee destijds de duurste Nederlander ooit werd. Bij Chelsea was hij ook de duurste aankoop in de historie.