Voormalig Rode Duivel wil carrière herlanceren bij Belgische staartploeg
Faris Haroun tekende een overeenkomst bij Cercle Brugge

Voormalig Rode Duivel wil carrière herlanceren bij Belgische staartploeg

12-11-2014 19:53

Faris Haroun komt per direct de rangen van Cercle Brugge versterken. De Belg met Tsjaadse roots zat zonder club nadat deze zomer zijn contract bij de Engelse tweedeklasser Blackpool afliep. De Vereniging hoopt dat Haroun de club naar veiligere wateren leidt.

De zesvoudig international brak in België door bij Racing Genk. Na vijf seizoenen Limburg koos de aanvallende middenvelder voor Germinal Beerschot, daar werd de Brusselaar in 2011 weggeplukt door de Engelse tweedeklasser Middlesbrough.

Bij Middlesbrough verliep het aanvankelijk allemaal naar wens voor Haroun, maar het laatste anderhalve seizoen kreeg hij steeds minder speelgelegenheid. Blackpool wierp hem een reddingsboei, maar Haroun kon nooit aarden bij The Tangerines en zijn contract werd er deze zomer niet verlengd. Zo werd hij een vrije speler en kon Cercle hem nu meteen binnenhalen.

"Cercle is verheugd om enerzijds de blessure van Ismaïla N'Diaye te kunnen opvangen en anderzijds kwaliteit en leiderschap aan de kern te kunnen toevoegen", aldus De Vereniging op haar website.