Nederlandse ex-coach van The Great Old krijgt allicht een nieuwe kans in Engeland
Jimmy Floyd Hasselbaink zou dicht bij een overeenkomst staan als trainer van de Engelse vierdeklasser Burton

Nederlandse ex-coach van The Great Old krijgt allicht een nieuwe kans in Engeland

12-11-2014 19:31

Jimmy Floyd Hasselbaink was als speler erg succesvol, maar zijn trainerscarrière komt voorlopig nog niet echt van de grond. De voormalige aanvalsleider van onder meer Leeds, Atlético Madrid en Chelsea stapte in 2013 in het trainersvak bij de Belgische tweedeklasser Antwerp. Dat verhaal werd geen succes en stopte al na één seizoen. Nu krijgt de Nederlander naar alle waarschijnlijk een nieuwe kans bij de Engelse vierdeklasser Burton Albion. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Burton Albion komt uit in de Engelse League Two, dat komt overeen met onze vierde klasse. Hasselbaink is bij Burton topkandidaat om de vertrokken Gary Rowett op te volgen.

De 23-voudig international werd bij de Engelse vierdeklasser aanbevolen door Steve McClaren, voormalig trainer van onder meer Twente en de Engelse nationale ploeg. McClaren werkte nog samen met Hasselbaink bij Middlesbrough en Nottingham Forest. 

Burton doet het momenteel overigens niet onaardig in de League Two. De ploeg prijkt op de vijfde plek, op slechts drie eenheden van koploper Wycombe Wanderers.