Lokeren mocht mensen met Turkse naam weigeren voor thuiswedstrijd tegen Trabzonspor
Waaslanders weigerde toen tickets voor het thuisvak aan mensen met een Turkse naam

Lokeren mocht mensen met Turkse naam weigeren voor thuiswedstrijd tegen Trabzonspor

12-11-2014 19:22

Vorige week donderdag ontstond er een klein relletje toen uitlekte dat Sporting Lokeren mensen met een Turkse naam weigerde tickets te verkopen voor het thuisvak voor de wedstrijd tegen Trabzonspor. Op die manier wilden de Oost-Vlamingen tegengaan dat er verschillende Trabzonspor-supporters tussen de thuisaanhang zouden zitten. Wettelijk gezien deed Lokeren echter niets verkeerd. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Lokeren hanteert voor Europese risicowedstrijden een systeem waarbij enkel supporters die in het verleden ook al tickets kochten voor het thuisvak, effectief tickets krijgen. Dat systeem kreeg vorige week kritiek, maar wettelijk gezien vormt er zich geen probleem. Dat zegt de Voetbalcel van Binnelandse zaken.

De Voetbalcel verduidelijkte dat zo'n regeling al enkele jaren bestaat omdat vermenging van supporters kan leiden tot incidenten of een gevoel van onveiligheid. Ook bij de volgende Europese thuiswedstrijd van Lokeren - op 27 november tegen het Poolse Legia Warschau - zal het systeem worden toegepast. De Champions League-wedstrijd tussen Anderlecht en Galatasaray van 26 november zal eveneens de regel hanteren.