Ploeg van ex-speler Beveren klaagt speler aan na carrière-beëindigende tackle
Gilles Yapi Yapo in zijn periode bij FC Basel

Ploeg van ex-speler Beveren klaagt speler aan na carrière-beëindigende tackle

12-11-2014 17:13
0

Afgelopen weekend werd ex-Beverenspeler Gilles Yapi Yapo een zware tackle te verduren van FC Aarau-speler Sandro Wieser. Zijn club, FC Zürich, grijpt naar de grote middelen en dient een strafrechtelijke klacht in wegens slagen en verwondingen, meldt de BBC.

Yapi Yapo's knie was na de horrortackle van Wieser zo zwaar beschadigd dat de club denkt dat de carrière van de 32-jarige middenvelder er nu al zal opzitten, vandaar de zware klacht die de club indiende. "Onze clubadvocaat is alles in orde aan het stellen voor de vervolging", zei een woordvoerder van FC Zürich aan de BBC.

De analyse na de tackle was allerminst verontrustend voor Yapi Yapo, die van 2001 tot 2004 bij Beveren speelde. Een gescheurde voorste kruisband, een gescheurde mediale en laterale meniscus, een gescheurde binnenband en een kraakbeendefect waren het zware verdict, meldt Het Nieuwsblad

De dader Sandro Wieser, die nog samenspeelde met de Ivoriaanse international bij FC Basel, verontschuldigde zich al snel na de wedstrijd. "Ik wil me aan Gilles Yapi en FC Zürich verontschuldigen voor de fout", zegt Wieser. "Het was nooit mijn bedoeling om Gilles te blesseren."

Of het al dan niet opzettelijk was, kan u zelf bepalen door naar onderstaand fragment te kijken. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie