Kustboys zien drie punten en vat bier naar Zulte Waregem gaan
Essevee wint bij KV Oostende

07-11-2014 21:46

Zulte Waregem heeft zich aan de kust voorlopig uit de zorgen gevoetbald. Voor de tweede keer op rij won het in de Jupiler Pro League. Essevee versloeg KV Oostende met 1-3. De supporters van Zulte Waregem hadden na de match nog iets extra te vieren. Zij kregen een gratis vat bier van ... KV Oostende-voorzitter Marc Coucke.

KV Oostende en Zulte Waregem mochten speeldag 15 van de Jupiler Pro League openen. Ze deden dat in een vol huis. Zulte Waregem had immers 500 supporters meegebracht naar de kust. Wat de uitslag ook ging worden, Coucke zou trakteren. Dat liet hij weten via twitter.

Bij de thuisploeg begon Fernando Canesin verrassend op de bank. Aan de andere kant liet Francky Dury dezelfde elf staan, die vorige week met 2-0 van Racing Genk wonnen.

Twee goals op corner
In de eerste 20 minuten viel er weinig tot niets te beleven in het Albertparkstadion. Beide ploegen speelden veel te slordig. Pas na 22 minuten kregen we echt wat opschudding. Jonathan Wilmet schilderde een corner op het hoofd van Frédéric Brillant en het stond 1-0. Lang kon de thuisploeg de voorsprong niet vasthouden. Vier minuten na de openingsgoal scoorde Mamoutou N'Diaye tegen. Ook hij trof raak na een corner. Thuisdoelman Didier Ovono kreeg het nadien in de eerste helft nog een paar keer warm, maar rusten deden we met 1-1.

Verschil na de rust
Zes minuten in de tweede helft scoorde Zulte Waregem dan toch. James Troisi bediende Bryan Verboom. De verdediger deed de rest. Verboom kapte naar binnen en liet de bal ter hoogte van de kruising in doel verdwijnen. Door de vroege goal in de tweede helft kregen we gelukkig wat meer spektakel na de rust. Zo moest bijvoorbeeld Sammy Bossut knap redding brengen op een kopbal van Elimane Coulibaly na een vrije trap.

Iets na het uur deed Coulibaly de netten wel trillen. Helaas voor hem werd het doelpunt voor buitenspel afgekeurd. Oostende bleef drukken, maar kwam maar niet tot scoren. Dat zou de thuisploeg zuur opbreken. Tien minuten voor tijd besliste Karel D'Haene de partij. Na een assist van stylist Troisi kopte hij raak.

Door de zege klimt Zulte Waregem naar plek dertien in de stand. Het telt nu zestien punten. Dat zijn er vier meer dan de voorlaatste en de laatste in de stand, Cercle Brugge en Lierse. KVO blijft met achttien punten steken op plaats tien.

Op het bier van Coucke moeten de supporters om veiligheidsredenen nog even wachten.