Van kanker herstelde Gutiérrez op de goede weg: Geweldig nieuws voor de ploeg
Newcastle blij met het herstel van Jonas Gutiérrez

Van kanker herstelde Gutiérrez op de goede weg: "Geweldig nieuws voor de ploeg"

07-11-2014 17:45

Jonas Gutiérrez gaat in december weer meetrainen met Newcastle United. Hij heeft de strijd tegen teelbalkanker gewonnen en trainer Alan Pardew bevestigde dat de Argentijn de training binnenkort zal hervatten.

De 31-jarige middenvelder onthulde in september aan teelbalkanker te lijden, maar mag nu weer voorzichtig gaan trainen. ''Zijn chirurg zei dat hij over een maand ongeveer weer op professioneel niveau kan trainen'', citeert Daily Mail Pardew. ''We gaan absoluut niets overhaasten en geven Jonas de tijd. Het is een ziekte waarbij je veel hersteltijd nodig hebt. Colo (aanvoerder Fabricio Coloccini, red.) zegt dat Jonas in goede conditie is en we kijken ernaar uit om hem te zien.''

De manager is blij dat zijn speler weer op de goede weg is. ''Het is geweldig nieuws voor de ploeg, want hij is een geliefd persoon bij Newcastle.'' De eerste diagnose van teelbalkanker kreeg Gutiérrez in 2013, waarna er een teelbal is verwijderd. Hij kreeg sinds de zomer chemotherapie nadat er een ontsteking in de lies was ontdekt. Gutiérrez is inmiddels meer dan een jaar uit de roulatie.