Gent-trainer blij met stunt tegen Arsenal: Dan kan men ons niet relativeren
AA Gent kan herfstitel pakken door zege tegen Anderlecht

Gent-trainer blij met stunt tegen Arsenal: "Dan kan men ons niet relativeren"

07-11-2014 08:18

Zondag wordt in een rechtstreeks duel de strijd om de herfstitel beslist. De nummer twee van de Jupiler Pro League, AA Gent, ontvangt leider Anderlecht. Paars-wit stuntte deze week nog tegen Arsenal. AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck is maar wat blij met de 3-3 van paars-wit in Londen.

"Ik ben blij dat Anderlecht heeft gestunt tegen Arsenal. Nu zal men onze prestatie niet kunnen relativeren mocht het ons lukken", als Vanhaezebrouck in Sportwereld. Het zit de trainer van AA Gent immers hoog dat het 2-2-gelijkspel tegen Club Brugge van twee weken her en der werd geraltiveerd. Volgens sommigen had Gent nooit een punt gepakt zonder de (onterechte) rode kaart van Oscar Duarte en de blunder van Matt Ryan.

Duel zonder excuses

Vanhaezebrouck kijkt uit naar de topper. "Na vorig weekend klonk het dat Anderlecht slecht bezig was terwijl bij ons alles lukte. Bovendien zou Anderlecht een mentale dreun krijgen tegen Arsenal. Als ik sommige commentaren hoorde, moest ik maar vijf spelers opstellen om Anderlecht te kloppen. (lacht) Maar de wind is gedraaid. Geef mij maar zo’n duel, zonder excuses."