Je bent het werk kwijt wanneer je meer foute dan goede beslissingen neemt
Liverpool-manager ligt niet wakker van stevige kritiek

"Je bent het werk kwijt wanneer je meer foute dan goede beslissingen neemt"

06-11-2014 23:50

Liverpool-manager Brendan Rodgers heeft onrust veroorzaakt door zijn basisformatie flink aan te passen voor de uitwedstrijd bij Real Madrid (1-0). Liefst zeven wijzigingen voerde de oefenmeester door. Naar eigen zeggen een doordachte beslissing.

Rodgers werd voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd keihard aangepakt in de media. Het passeren van spelers als Steven Gerrard en Raheem Sterling schoot bij menigeen in het verkeerde keelgat. "Maar ik heb alleen aangetoond dat ik de volledige selectie vertrouw. Of ik heb gevreesd voor een nederlaag van 7 of 8-0 plus de bijbehorende gevolgen? Nooit. Ik zou nooit voor een team kiezen waar ik niet achter sta", aldus de coach.

"Er zit een strategie achter en ik heb de mijne gebaseerd op de analyse van de tegenstanders. Als coach moet je beslissingen durven te nemen en soms betaal je daar een prijs voor. Je bent het werk kwijt wanneer je meer foute dan goede beslissingen neemt, zo simpel is het. Het is een flink risico, maar ik ben content met mijn keuzes", aldus Rodgers.