Overwinteren wordt voor Standard nog een lastige opdracht
Rouches verliezen in Spanje

06-11-2014 22:32

In groep G van de Europa League heeft Standard een slechte zaak gedaan. Tegen Sevilla moest het met 3-1 de duimen leggen. Door de nederlaag zaken de Rouches naar plaats drie in de stand. Dat kwam mede doordat Feyenoord thuis met 2-0 de maat nam van Rijeka.

Standard hield in de heenmatch de Europa League-winnaar van vorig seizoen knap op 0-0. De Spanjaarden hadden dus iets recht te zetten. Van in het begin van de wedstrijd eisten ze dan ook de bal op. Na 19 minuten gebeurde dan ook wat verwacht kon worden, Sevilla opende de score. Na een corner schoot de bal door naar de tweede pal en daar knikte Kevin Gameiro raak. Yohann Thuram - die opnieuw de voorkeur kreeg op Eiji Kawashima had geen verhaal.

Pas na 27 minuten kon Standard een eerste keer echt dreigen. Na een corner scoorde Igor De Camargo net niet. Veel kansen kregen de Rouches niet, maar na 33 minuten stond het plots 1-1. Een vrije trap van Paul José Mpoku week af in de muur en de bordjes stonden gelijk.

1-1: Mpoku

Met een gelijke stand leek Standard te kunnen gaan rusten, maar dat was zonder José Antiono Reyes gerekend. Na drie achtereenvolgende een-tweetjes werkte de kapitein van de thuisploeg zelf af.

2-1: Reyes

Na de pauze bleef de thuisploeg de wet dicteren. Standard moest de wet van de sterkste ondergaan. Pas tien minuten voor het einde konden de bezoekers nog eens dreigen. Geoffrey Mujangi Bia schoot na de rust de enige bal van de Rouches tussen de palen. Scoren deed hij niet. Invaller Carlos Bacca deed dat in de 90ste minuut wel. De ex-speler van Club Brugge zette zo de eindscore op het bord.

3-1: Bacca

Door de nederlaag zakt Standard naar de derde plek in groep G. Net zoals nummer vier Rijeke telt het vier punten. Sevilla heeft acht punten en staat eerste. Feyenoord volgt op plaats twee met zes punten.