De Tien: de tienertalenten met de hoogste marktwaarde van dit moment

De Tien: de tienertalenten met de hoogste marktwaarde van dit moment

06-11-2014 10:10
2

In het voetbal staan elk seizoen nieuwe talenten op. De één breekt wat sneller door de ander en de ander kost wat meer dan de één. Maar wie zijn op dit moment de meest waardevolle pre-twintigers in het hedendaagse voetbal? Wij zochten de - op papier - tien duurste spelers voor je bijeen.

10. Keita Baldé Diao (SS Lazio): 9 miljoen euro
Dit negentienjarige in Spanje geboren brok beton met Senegalese roots timmert stevig aan de weg in Italië. Afgelopen seizoen was hij al goed voor vijf treffers in de Serie A; een definitieve doorbraak van deze jonge spits ligt op de loer.

9. Adnan Januzaj (Manchester United): 10 miljoen euro
Misschien wel het meest besproken talent van het moment. Ziet Manchester United-trainer Louis van Gaal het nou wel of niet in de negentienjarige Belg zitten?

8. José Luis Gaya (Valencia): 12 miljoen euro
Het lot van Valencia ligt in handen van Gaya. De negentienjarige middenvelder is nu al twaalf miljoen euro waard, vast staat dat zijn transfer de Spaanse club in de toekomst weer even uit de acute financiële problemen zal halen.

7. Timo Werner (VfB Stuttgart): 12 miljoen euro
Een relatief onbekend aanvalstalent, maar de achttienjarige Werner is toch alweer bezig aan zijn tweede seizoen in de basis bij VfB Stuttgart. Met de Duitse club knokt hij dit seizoen opnieuw tegen degradatie uit de Bundesliga. Dat de Duitse top op zijn deur klopt, mag geen verrassing heten.

6. Calum Chambers (Arsenal): 12 miljoen euro
De eerste jonge Brit (19) in deze lijst en één van twee spelers in het overzicht met een opleiding bij Southampton. Chambers werd voor twintig miljoen euro door Arsène Wenger naar Arsenal gehaald. Daar werd hij min of meer noodgedwongen voor de leeuwen gegooid. Houdt zich vooralsnog goed staande.

5. Munir El Haddadi (FC Barcelona): 12 miljoen euro
Al jarenlang gaat het bij Barça over dat ene talent dat aan de lopende band scoort in de jeugd. Nu is het moment daar dat El Haddadi zich op het hoogste niveau mag tonen. Wel zal hij zich dan een plekje moet zien te verwerven tussen Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez. Dringen geblazen!

4. Max Meyer (Schalke 04): 15 miljoen euro
Een product van de uitstekende jeugdopleiding van Schalke 04 en begeerd door Engelse clubs. Wanneer dat tweede punt aan de orde is, dan betekent dit gegarandeerd een verdubbeling van de marktwaarde. Zo ook in het geval van dit Duitse diamantje (19).

3. Yoeri Tielemans (Anderlecht): 17 miljoen euro
Pas zeventien jaar oud en nu al omgedoopt tot één van de toekomstige vaandeldragers van het Belgische voetbal. Is een vaste waarde bij Anderlecht, zowel in de Jupiler Pro League als in de Champions League. Maar voor hoelang nog?

2. Raheem Sterling (Liverpool): 20 miljoen euro
Beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak bij Liverpool. Dit seizoen wordt er nog meer verwacht van de pas negentienjarige Engels international, maar het gemis van Luis Suarez en Daniel Sturridge breekt hem voorlopig op.

1. Luke Shaw (Manchester United): 22 miljoen euro
De jonge verdediger (19) was één van de grote aankopen van Manchester United. Shaw, nog nat achter de oren, kwam voor ruim 35 miljoen euro over van Southampton. Daarmee werd hij de duurste tiener ooit.