Suarez: 'De angst om te falen verduistert alles voor me, begon opgefokt te raken'
"Tijdens een wedstrijd kan het adrenalineniveau enorm hoog zijn"

Suarez: 'De angst om te falen verduistert alles voor me, begon opgefokt te raken'

05-11-2014 08:38
4

Luis Suarez had in 2010 moeite om de beelden dat hij Otman Bakkel beet terug te kijken. De Uruguayaan liet naar eigen zeggen zelfs een traantje omdat zijn dochtertje het uiteindelijk te zien zal krijgen. 

"Toen ik na de wedstrijd thuiskwam en op televisie de beelden zag waarop ik Otman Bakkal van PSV beet, moest ik huilen. Ik was net vader geworden van een dochtertje en de gedachte dat zij als ze groot was zou zien wat ik had gedaan, vond ik het allerergste. Mijn vrouw Sofi had op de tribune gezeten en op dat moment besefte ze niet wat er was gebeurd", zo citeert het Algemeen Dagblad de aanvaller van FC Barcelona vanuit zijn biografie. 

"Tijdens een wedstrijd kan het adrenalineniveau enorm hoog zijn, je hart raast en soms houden de hersenen het allemaal niet bij. De druk neemt toe en er is geen veiligheidsventiel. In 2010 was ik gefrustreerd omdat het in een heel belangrijke wedstrijd een gelijkspel dreigde te worden. Bovendien zaten we in een slechte periode die onze trainer Martin Jol uiteindelijk de kop zou kosten."

"In 2013 gebeurde met Ivanovic precies hetzelfde. Ik veroorzaakte een domme strafschop door hands te maken en voelde dat alles ons door de vingers flipte", gaat Suarez verder. "Ik merkte dat ik opgefokt begon te raken." Ook het moment met Giorgio Chiellini staat de international nog helder voor de geest. "Als ik had gescoord, zou er nooit zijn gebeurd wat er gebeurde. Dan zou ik niets hebben gedaan. Helemaal niets. De angst om te falen verduistert alles voor me."