Champions League-duel in Dortmund ontsierd vanwege rellende fans Galatasaray
Gala-fans gooien vuurwerk op het veld

Champions League-duel in Dortmund ontsierd vanwege rellende fans Galatasaray

05-11-2014 08:23
1

Voor, tijdens en na het duel in de Champions League tussen Borussia Dortmund en Galatasaray is het dinsdag tot rellen gekomen in de Duitse stad. De politie meldde woensdag dat Turkse fans al ver voor de wedstrijd in de binnenstad zwaar vuurwerk afstaken waarbij twee agenten gewond raakten.

Ook in het stadion misdroegen de aanhangers van Galataray zich door onder meer vuurwerk en tribunestoeltjes naar de fans van de thuisploeg te gooien. Het duel moest twee keer worden stilgelegd. De politie heeft na het duel alle fans in het gastenvak geregistreerd, enkelen werden meteen vastgezet. Hen wordt poging tot doodslag, huisvredebreuk en overtreding van de springstoffenwet ten laste gelegd.

In de buurt van het stadion moesten agenten een massale aanval van Borussia-fans op de Turken verijdelen. Het treffen tussen Dortmund en Galatasaray eindigde in een eenvoudige 4-1 overwinning voor de thuisploeg. Door de zege is de Duitse formatie al verzekerd van deelname aan de volgende ronde. Galatasaray heeft tot nu toe slechts één punt gepakt en lijkt kwalificatie voor de achtste finales te kunnen vergeten. 

(ANP)