Groep B: Real bescheiden naar volgende ronde, Basel slacht Bulgaren
Koninklijke heeft voldoende aan doelpunt Benzema

Groep B: Real bescheiden naar volgende ronde, Basel slacht Bulgaren

04-11-2014 22:34

Real Madrid heeft zich dankzij een nipte zege (1-0) op Liverpool verzekerd van een plaats in de volgende ronde van de Champions League. FC Basel revancheerde zich tegen Ludogorets op overtuigende wijze van de eerdere nederlaag (4-0).

Real Madrid - Liverpool
Karim Benzema zorgde voor de vierde poulezege op rij voor de 'Koninklijke'. De aanvaller werkte de bal op aangeven van Marcelo hard in het doel en werd zodoende matchwinner. Cristiano Ronaldo kon zijn persoonlijke doel nog niet bereiken. De Portugese sterspeler van Real Madrid was gebrand op het record van de Spanjaard Raul, die op 71 treffers uitkwam op het kampioenenbal.

Ronaldo kreeg genoeg kansen op een of meer doelpunten, maar bleef niettemin op 70 treffers staan. Hij wilde net iets te graag, terwijl veel van zijn ploeggenoten juist een gebrek aan scherpte en concentratie toonden. Liverpool staat na de nederlaag op de derde plaats, omdat FC Basel in eigen huis overtuigend afrekende met Ludogorets.

FC Basel - Ludogorets
De Bulgaren hadden het heenduel nog knap met 1-0 gewonnen, maar hadden in Zwitserland weinig te vertellen. Doelpunten van Breel Embolo, Derlis Gonzalez, Shkelzen Gashi en Marek Suchy brachten Basel succes.