Van Geneugden looft zijn jongens: “Ik moet de hele groep complimenteren”
Van Geneugden tevreden na winst

Van Geneugden looft zijn jongens: “Ik moet de hele groep complimenteren”

02-11-2014 07:05

Ronny Van Geneugden kon na de wedstrijd tegen KV Oostende tevreden naar het klassement kijken. De coach zag zijn jongens terug in een veilige positie op het klassement staan.

"We moesten meer bibberen na de 90e minuut dan ervoor. In de voorbije weken slikten we twee keer een tegendoelpunt in de toegevoegde tijd en speelden we punten kwijt. Er is nu weer meer rust rond de club, die wil timmeren aan de weg om een stabiele eersteklasser te worden”, vertelt hij aan Sporza.

"Een paar jongens kwamen woensdag niet in actie en waren dus fris. Zij speelden goed, maar ik moet de hele groep complimenteren. Iedereen deed zijn duit in het zakje, chapeau voor de jongens. Ondanks de nederlagen was de prestatie in de vorige wedstrijden steeds goed. Dat gaf mij als coach een kapstok."

Aangestreept

"Voor het seizoen hadden we een paar ploegen aangestreept tegen wie we de punten thuis moesten houden. We deden het tegen Lierse en Cercle en nu dus tegen Oostende. Alleen hadden we misschien meer doelpunten moeten maken. We mikken op Play-off II, maar willen ditmaal iets vroeger zeker zijn van het behoud."

Volgende week neemt Waasland-Beveren het op tegen Lokeren. "Daar wordt hier al weken op voorhand over gesproken. Deze wedstrijd wordt aangevinkt door de supporters, ideaal dus om naar toe te werken. Het is een belangrijke week, zowel voor Waasland-Beveren als voor Lokeren, dat donderdag nog een heel belangrijke wedstrijd speelt."