Ex-Rode Duivel heeft zich altijd miskend gevoeld in eigen land
Gaby Mudingayi begrijpt niet waarom zijn goede prestaties in de Serie A destijds onder de radar bleven

Ex-Rode Duivel heeft zich altijd miskend gevoeld in eigen land

29-10-2014 20:10

Gaby Mudingayi is terug boven water. De Belg met Congolese roots voetbalt tegenwoordig in de Spaanse Primera Division bij het bescheiden Elche CF. De verdedigende middenvelder verdiende zijn sporen in Italië, maar begrijpt nog altijd niet waarom zijn goede prestaties in de Serie A nooit weerklank vonden in België.

Mudingayi brak in België door onder Georges Leekens bij AA Gent. Na enkele goede seizoenen in de Arteveldestad trok de pitbull naar Torino, in Italië. Daar werd de jongen een man en brak hij helemaal door. Toch voelde hij zich in eigen land nooit naar waarde geschat.

"René Vandereycken, die Aimé Anthuenis opvolgde als trainer bij de nationale ploeg, had in Italië gespeeld en wist hoe moeilijk het was om daar door te breken. Maar ondanks mijn selecties kreeg ik weinig aandacht. Ook al had ik net voordien een topwedstrijd gespeeld tegen Real madrid in de Champions League, in België sprak niemand daarover", vertelt Mudingayi in Sport/Voetbalmagazine.

"De pers had geen interesse in wat ik presteerde. En bij de nationale ploeg behoorde ik tot een generatie die niet de kwaliteit had van de huidige", besluit de 33-jarige middenvelder.