Barça-coach hekelt pers: Thomas kan niet gewoon een magische pil nemen
Luis Enrique is vragen over Thomas Vermaelen meer dan beu

Barça-coach hekelt pers: "Thomas kan niet gewoon een magische pil nemen"

28-10-2014 23:51

Op een persbabbel heeft Luis Enrique vandaag uitgehaald naar de media. De trainer van Barcelona, die zaterdag zijn eerste Clasico als coach speelde en verloor, kan niets met de voortdurende vragen over de geblesseerde Rode Duivel.

Twee wedstrijden speelde Barcelona dit seizoen al tegen ploegen van een gelijkwaardig niveau. Net zoals tegen Paris Saint-Germain in de Champions League (3-2) liep het ook in Madrid fout tegen aartsvijand Real (3-1). Barcelona oogde in de tweede helft een schim van zichzelf, en vooral de defensieve ondoortastendheid van Vermaelens concurrenten Mathieu en Pique viel op.

Reden genoeg voor de pers om nog maar eens door te vragen over het enigma Vermaelen. De verdediger werd geblesseerd gecontracteerd, leek enkele weken terug opnieuw fit, maar heeft nog steeds geen officiële minuten gemaakt. Meer dan over de nederlaag raakte Enrique daardoor geïrriteerd. "Ik snap niet waar jullie probleem ligt. Het is een situatie van een langdurig geblesseerde speler. Dat brengt een lang proces van recuperatie met zich mee. Het is niet zo dat hij gewoon een magische pil kan nemen en dat is het. We blijven de speler steunen."