Blijft interim-trainer van Standard met zes op zes definitief aan het roer?
Ivan Vukomanovic kan zichzelf met twee overwinningen een mooi geschenk geven

Blijft interim-trainer van Standard met zes op zes definitief aan het roer?

28-10-2014 10:21

Ivan Vukomanovic heeft zijn debuut als (interim-)hoofdtrainer van Standard niet gemist. Vorige week donderdag hield hij in de Europa League titelverdediger FC Sevilla op een 0-0-gelijkspel, zondag ging hij met de Rouches landskampioen Anderlecht in het hol van de leeuw verschalken (0-2). De Serviër heeft Standard dus weer op de rails gekregen. In Het Nieuwsblad gaan al stemmen op dat hij misschien definitief kan aanblijven.

Het is knap wat de ex-middenvelder van onder meer Lokeren en Antwerp momenteel presteert met de vicekampioen. Vukomanovic heeft geen enkele ervaring als hoofdtrainer, maar zette bij een zwalpend Standard wel in een mum van tijd een organisatie neer. En hij pakt punten, ook geen onbelangrijk detail.

Standard-preses Roland Duchâtelet is alvast niet gehaast in zijn zoektocht naar een opvolger voor Guy Luzon. Er zou pas een beslissing vallen over de nieuwe T1 van de Luikenaars na de volgende twee wedstrijden. De Rouches trekken woensdag naar Cercle Brugge en ontvangen zaterdag KV Mechelen. Als de huidige interim-trainer er in slaagt beide partijen tot een goed einde te brengen, is het niet ondenkbaar dat Vukomanovic langer aanblijft.