Chileense spits van Club voelt zich niet gelukkig door het rotatiesysteem
Nicolas Castillo had gehoopt op meer speelminuten

Chileense spits van Club voelt zich niet gelukkig door het rotatiesysteem

28-10-2014 10:11

Nicolas Castillo jwam in januari naar Brugge. Club kaapte hem voor zo'n slordige 3 miljoen euro weg bij het Chileense Universidad. Castillo moest bij Club de concurrentie aangaan met Tom De Sutter en Michel Preud'homme zo meer wisselmogelijkheden geven in de voorlijn. Maar bijna één jaar na zijn aankomst in het Venetië van het Noorden heeft niemand de beste Castillo al gezien. Zondag werd hij zelf uit de selectie geweerd voor de topper met AA Gent.

Zijn Chileense manager, Ignacio Jimenez, gaat in Het Nieuwsblad dieper in op het 'probleem-Castillo'. "Ik heb Nicolas zaterdag nog aan de lijn gehad en hij en zijn vrouw voelen zich opperbest in Brugge en de club zorgt ook goed voor hem. Maar door het rotatiesysteem van de coach speelt hij veel minder, dat maakt hem ongelukkig."

"Uiteraard zal hij daarmee moeten leren leven, maar het is niet evident voor iemand met zijn karakter. Hij wil namelijk altijd spelen en scoren."

Er gaan ook stemmen op dat de Chileen - net als zijn collega-spits Aleksandar Mitrovic - te zwaar zou staan. Wat is daar van aan? "Het klopt dat Nico te zwaar terugkeerde uit vakantie, maar die zeven kilo's zijn er inmiddels weer allemaal af. Hij werkt hard op training en is in conditie. Daar is niets op aan te merken", besluit Jimenez.