Van Gaal krijgt goed nieuws in aanloop naar kraker en twijfelt over Chelsea-spits
"Als het even kan, gaat José met Costa spelen"

Van Gaal krijgt goed nieuws in aanloop naar kraker en twijfelt over Chelsea-spits

24-10-2014 17:20

In Engeland wordt er reikhalzend uitgekeken naar de kraker tussen Manchester United en Chelsea. In de aanloop naar het duel met de koploper heeft Louis van Gaal in elk geval al goed nieuws uit de ziekenboeg gekregen.

Van Gaal kan zondag namelijk gewoon beschikken over Angel Di Maria. Dat bevestigde Van Gaal op de persconferentie van vrijdag. De Argentijnse recordaanwinst liep maandag tegen West Bromwich Albion (2-2) een blessure op, maar heeft de afgelopen dagen gewoon kunnen trainen.

Bij tegenstander Chelsea is Diego Costa nog een vraagteken. De spits kampt met een mysterieus maagvirus, maar José Mourinho heeft de hoop dat hij net op tijd fit is. Van Gaal houdt dan ook rekening met de topschutter, die al goed was voor negen goals in zeven wedstrijden.

"Als het even kan, gaat José met Costa spelen. Ik ken hem, hij wil dolgraag winnen", aldus Van Gaal. "Costa maakte negen goals in zeven wedstrijden, dat is een opmerkelijke prestatie. Hij verkeert in goede vorm, maar hij was ook ziek. Je weet het dus niet."