Peeters en zijn legertje Belgen blijven verbazen in Engelse Championship
Charlton blijft - onverwacht - bovenaan meedraaien

Peeters en zijn legertje Belgen blijven verbazen in Engelse Championship

22-10-2014 20:05

Het gaat Bob Peeters voor de wind in Londen. 'Lange Bob' doet met Charlton volop mee voor de promotieplaatsen en dat mag een verrassing genoemd worden. Dinsdag pakte The Addicks hun vijfde zege van het seizoen na een 2-1-overwinning op Bolton. 

Door hun zege op de Wanderers komt Charlton nu op een gedeelde vijde plek in het klassement. Naast titelfavoriet Norwich - het team van ex-Club-middenvelder Vadis Odjida - en op slechts vier puntjes van leider Derby County.

Het moge dus duidelijk zijn dat Peeters en zijn manschappen op wolkjes leven want voor het seizoen werd Charlton nog gezien als een club die het wel eens heel moeilijk zou kunnen krijgen om zich te handhaven in de Engelse tweede klasse. 

Maar van die voorspellingen komt er (voorlopig ?) niet al te veel uit. Sterker zelfs, pas op de vorige speeldag leed het team van Belgen Yoni Buyens en Franck Moussa hun eerste nederlaag. 

Het seizoen in de Championship telt wel 46 speeldagen en in het voetbal kan het snel gaan, maar voorlopig mag het team van eigenaar Roland Duchâtelet dromen van de Premier League.