Serviër bij Genk voelt zich eindelijk aangepast aan het snelle voetbal in België
Milenkovic-Savic is klaar voor meer speelminuten

Serviër bij Genk voelt zich eindelijk aangepast aan het snelle voetbal in België

22-10-2014 08:35

Sergej Milenkovic-Savic is één van de nieuwkomers bij Racing Genk, maar mocht nog niet veel spelen bij de Limburgers. De jonge Serviër viel in tegen Westerlo en verbaasde vriend en vijand met zijn kwaliteiten.

De jongeling denkt dat hij nu aangepast is aan het spelniveau in België. "Tijdens de wedstrijden viel meteen op dat het tempo in België veel hoger ligt dan in Servië. Daar ligt het tempo laag en gebeurt alles op techniek. In Genk lag de snelheid van uitvoering een stuk hoger", vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

De jonge Serviër mocht nog niet veel spelen, maar blijft tevreden met zijn overstap. "Ik ben wel erg blij dat ik naar Genk ben gekomen. Ik heb in enkele maanden al een een enorme stap gezet in mijn ontwikkeling. Ik heb alvast geduld. Ik heb hier niet zomaar een contract voor vijf jaar ondertekend."

Milenkovic-Savic ondertekende in juni een vijfjarig contract bij de Genkenaren. Vorig seizoen speelde hij zijn debuutseizoen bij FK Vojvodina, uit de Servische superliga. De 19-jarige verdedigende middenvelder speelde ook al dertien keer voor Servië onder 19.