Wenger verwacht strijd tegen Anderlecht: “We moeten spelniveau opkrikken”
Wenger op zijn hoede voor paars-wit

Wenger verwacht strijd tegen Anderlecht: “We moeten spelniveau opkrikken”

22-10-2014 07:02

Arsenal-coach Arséne Wenger is woensdag jarig en wordt er 65. De Fransman zal dat niet naast het veld vieren, maar hoopt op het veld wel te kunnen feesten. Al weet Wenger dat hij op zijn hoede moet zijn voor de Brusselaars.

"Ik ben niet iemand die verjaardagen viert. Ik vind het alleen belangrijk dan mijn team het goed doet. Anderlecht is een belangrijke wedstrijd voor ons", zegt de ervaren Fransman aan Sporza. "Ik steek er al mijn energie in om goed te presteren, want de laatste tijd is er vaak een verschil tussen de kwaliteit die we op het veld brengen en de punten die we krijgen."

"We zullen kwaliteit op de mat moeten leggen en ik verwacht strijd op het veld. We hebben een goede ploeg, maar we moeten ons spelniveau opkrikken en onze efficiëntie moet omhoog."

Sterk Anderlecht

Ondanks zijn status blijft Wenger nederig. "Anderlecht is een jonge, snelle, dynamische en ondernemende ploeg. Ze zijn ook niet zomaar in de Champions League geraakt en hebben zeker de middelen om ons in de problemen brengen."

"Ik vond ze heel sterk in Turkije tegen Galatasaray en minder goed tegen Dortmund, maar er zit zeker potentieel in de ploeg."